miércoles, 24 de septiembre de 2008

Ferran Castelló. Foto i Curriculum


Nascut el 1977. Estudia saxofon, piano, composició, solfeig i teoria de la música, repentització, transposició i acompanyament pianístic, titulant-se pel Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València. Ha estudiat harmonia, contrapunt i fuga, composició, musicologia i tècnica de direcció amb els mestres José Mª Cervera Lloret, Rafael Talens Pelló, Ferrer Ferran, José Nieto, José María Vives Ramiro i Enrique García Asensio. Amplia estudis de direcció d’orquestra amb els mestres José María Cervera Collado i Jesús López Cobos. En paral·lel a la seva formació musical, cursa les llicenciatures en Antropologia Social i Cultural -per la UNED-, Economia i ADE -per la Universitat de València.

Ha sigut docent a les Escoles de Música “Manuel Palau” de Moncada, Unió Musical de Torrent, Florida Centre de Formació (Catarroja), Universitat dels Majors de “Florida Universitària” i els Conservatoris Professionals de Música Municipal de Riba-roja del Túria i “Ciutat de Moncada”, en el que des de l’any 2006 exerceix com a cap del departament d’assignatures Comunes.

Ha estat titular del Cor de la Unió Musical de Paiporta, Cor de l’Hospital Universitari “La Fe” de València, Orfeó Florida Universitària de Catarroja, Cor de “El Plantío International School” de Paterna, Orfeó Universitari “Francisco Tomás i Valiente” de València, i ha dirigit la Banda d’Orxeta, Bandes Simfòniques de les Societats Musicals “La Alianza” de Mutxamel i Vinaròs, i les Orquestres Simfòniques de Chamartín, Unió Musical de Llíria i Conservatori Superior de Música “Oscar Esplá” d’Alacant. Com a investigador, ha publicat diversos treballs de recuperació musicològica al voltant del folklore de la Comunitat Valenciana, destacant la edició realitzada per l’ajuntament de Xixona (Alacant) del fons etnogràfic de les comarques de l'Alacantí i l'Alcoià. Actualment treballa en un assaig sobre el llenguatge musical i algunes de les seves implicacions cognitives.